Немає сечі терпіти ці борошна: як українці знущаються над іпсо рф

У Twitter та Viber справжній бум на хештег #LightOnZelenskyyOff. Росіяни після цинічних обстрілів енергетичних об’єктів нашої країни вирішили вдатися до своїх улюблених маніпуляцій — підбурити українців на "протести". Проте знову російські "вкиди" викликали в наших людей сміх і породили нові меми.

Що сталося

В один момент мережею почали ширитися пости від нібито українців, які закликали відмовитися від економії світла, бо, мовляв, комфорт народу важливіший від президентських амбіцій. Фейк відразу розкупили завдяки мові. Ймовірно, на росії проблеми з доступом до Google Translate, адже де-не-де та й з’являлися переклади на кшталт "електрохарчування" замість "електропостачання".

Чому ці пости приписують іпсо

Акаунти, які розповсюджували подібні наративи, вважають ботами саме через ці "недосконалі" переклади.

Згодом Центр протидії дезінформації заявив, що це спецоперація РФ, спрямована на розкол українського суспільства та влади. Однак, варто зазначити, що згодом Центр видалив цей пост.

Реакція українців

Українці у відповідь на провокацію рф знову використали свою летальну, але легальну зброю — гумор. Далі ми покажемо вам добірку кращих мемів та гумористичних постів на цю тему.