Російська методичка

У селі Димер Вишгородського району, яке деокупували на початку квітня, знайшли російську методичку зі спілкування з населенням України. Фотодоказами поділилася місцева волонтерка Меланія Подоляк у Telegram. 

У методичці розписано, що і як потрібно говорити місцевому населенню. Зокрема, є пункти "звучит" і що потрібно говорити замість нього. Також керівництво залишило колонку з поясненнями, чому так говорити не можна і як це впливає на українців.

“Виявляється, російським загарбникам прописують кожен крок – що говорити мирним жителям та як себе поводити. Так, до прикладу, на питання – що ви тут робите чи що вам потрібно, відповідати треба заздалегідь підготовлену фразу. А звучить вона так: приїхали з гуманітарною місією, привезли продукти, – пояснила Меланія. 

З методички також стало зрозуміло, що окупантам не можна звинувачувати у всьому Україну. Винні окремі "маріонетки" Порошенка, Зеленського та ляльковиків США.

Також стало відомо, що ці "листівки" передали до Національного музею історії України представники Димерської сільської ради. Їх представлять на виставці "Навала. Київський постріл", яка відкриється 29 травня о 15.00 в музеї. Про це редакції повідомив автор оригінального допису з "методичкою" Антон Богдалов.