Не пристосовані до захисту людей підвали вилучатимуть з переліку укриттів
КМВА

У Києві вилучатимуть з переліку укриттів обʼєкти, що не можуть використовуватися як сховища.

Про це повідомили в КМВА.

За слова начальника військової адміністрації Сергія Попка, наразі влада шукає нові підвальні приміщення, які потенційно можна використовувати як споруди цивільного захисту й нанести на мапу укриттів замість вилучених. Перед експлуатацією їх обіцяють привести до ладу.

Як виглядають деякі укриття Києва

"На цих площах буде проведений ремонт, встановлене протипожежне обладнання, проведене електроживлення тощо. Таким чином, ми плануємо замінити ті укриття, які за своїм технічним станом чи іншими причинами не можуть використовуватися як сховища та наростити Фонд захисних споруд столиці", — зазначив Попко.

Він поділився світлинами локацій, що наразі позначені як укриття, але фактично не є такими через не пристосовані для захисту мешканців умови.

Найчастіше тут розташовуються магістралі водопостачання, теплопостачання, електрощитові, теплопункти та інші комунікації. У КМВА кажуть, що саме такі підвальні приміщення вилучатимуть з переліку укриттів.

Підвали Києва, які не можна використовувати як укриття

Нагадаємо, раніше через незадовільний стан укриттів Києва та недопуск людей до захисних споруд було звільнено низку очільників районів столиці. Крім того, Попко та Кличко отримали догани від уряду.