Пам’ятна монета на честь ТРО
Фото: НБУ

Нацбанк України презентував нову обігову монету "Сили територіальної оборони Збройних Сил України". Вона продовжує серію пам'ятних монет "Збройні Сили України".

Ця монета особлива тим, що її аверс ідентичний звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Проте на реверсі нанесено тематичний малюнок, присвячений військам ТРО ЗСУ.

Монета "Сили територіальної оборони Збройних Сил України".Заступник Голови Нацбанку Олексій Шабан наголосив, що монету створили, щоб під час готівкових розрахунків нагадувати українцям про подвиг наших військових.

Сьогодні основу Сил територіальної оборони ЗСУ становлять чоловіки та жінки далекі від військових професій: вчителі, діячі культури і науки, підприємці, фермери, ІТ-фахівці, банкіри та представники інших професій. Головне, що їх об'єднує – згуртованість та готовність зі зброєю в руках захищати незалежність та мирне майбутнє нашої Батьківщини.

На реверсі монети: дві стилізовані фігури військовослужбовців, логотип та гасло ТРО ЗСУ "Готові до спротиву".

На аверсу монети (як і у монеті зразка 2018 року) — у центрі номінал монети, рік карбування та герб України.

Ця монета обігова, тому її повинні приймати без обмежень і саме номіналом 10 гривень. Планують ввести 10 млн таких монет. 

Але частина тиражу буде сформована в спеціально оформлені ролики, які реалізовуватимуться банками-дистриб’юторами як сувенірна продукція. У такому наборі буде 40 обігових пам'ятних монет номіналом 10 гривень кожна.

Національний банк планує випускати такі монети в обіг кілька разів на рік.

Раніше ми писали, що НБУ випустив нову пам'ятну монету з Володимирським собором.

У Києво-Могилянській академії створять курс з блокчейну