НБУ дозволив знімати готівку в будь-яких магазинах – Геращенко

Зняти гроші зі своїх банківських карток тепер можна у будь-яких мережевих магазинах. Про це заявив радник міністра МВС Антон Геращенко.

Це рішення було введено Національним банком через проблеми з інкасацією готівки в торгових мережах та наповненням готівкою банкоматів.

Добра новина для всіх, кому потрібні гроші! Кожний мережевий магазин тепер стає банкоматом. Після початку віроломного вторгнення, банкам стало трубно здійснювати інкасацію готівки у торгових мережах та наповнювати кешем банкомати. Тисячі інкасаторів пішли захищати Україну. Національний Банк знайшов елегантний та водночас ефективний вихід із ситуації. Тепер можна прийти в будь-яку велику торгову мережу, продовольчу або мережу АЗС зі своєю карткою на якій є безготівкові кошти, і Вас видадуть готівку в сумі 6000 гривень, списавши їх одночасно з Вашого карткового рахунку! Якщо Вам треба зняти більше, то Ви просто повторюєте цю операцію - знову і знову. В підсумку проблема вирішена для двох сторін. З одного боку мережі магазинів не потребують інкасації готівки вторгованої від продажу товарів та віддають готівку громадянам. З іншого боку, громадянам не треба шукати банкомати, які все важче та важче наповнювати кешем.
Російське вторгнення в Україну (2 березня, день)