Євробачення 2024: оприлюднили пісні фіналістів Нацвідбору та порядок виступів

11 січня Суспільне Мовлення провело жеребкування в ході якого визначили порядок виступів фіналістів Національного відбору на "Євробачення-2024".

Про це стало відомо з трансляції на сторінці "Євробачення Україна". 

Також презентували пісні всіх 11 фіналістів відбору.

Фінал Нацвідбору відбудеться 3 лютого 2024 року. Переможця або переможницю відбору, який представлятиме Україну на "Євробаченні-2024", визначать за результатами голосування журі й глядачів. Склад журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування. 

Фіналісти виступатимуть у такому порядку:

YAKTAK — Lalala;

INGRET — Keeper;

NAZVA — Slavic English;

ANKA — "Палала";

Drevo — Endless chain;

alyona alyona & Jerry Heil — Teresa & Maria;

MÉLOVIN — DREAMER;

SKYLERR — Time is running out;

Ziferblat — Place I Call Home;

YAGODY — Tsunamia;

NAHABA — GLASSS.

Музичний продюсер Нацвідбору Дмитро Шуров розповів, що цьогоріч на Нацвідбір подали 400 заявок, з них обрали 11 фіналістів. З міркувань безпеки фінал шоу буде закритим, і навіть місце проведення оголошувати не будуть.

Нагадаємо, 21 грудня 2023 року українці у застосунку "Дія" обрали одинадцяту фіналістку Національного відбору на "Євробачення-2024". Нею стала ANKA з піснею "Палала". 

68-й Пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Півфінали відбудуться 7 та 9 травня. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня. 

Євробачення-2024: організатори показали сцену, де виступатимуть учасники