Нацбанк випустив нову монету "Народжений в Україні": фото

Національний банк України випустив нову пам'ятну монету "Народжений в Україні", яку присвятив Міжнародному дню захисту дітей. Номінал монети — 5 грн.

НБУ випустив нову монету з малюком Народжений в Україі, як виглядає нова монета з малюком-космонавтом

Як виглядає нова монета "Народжений в Україні":

  • На аверсі монети зображено українську хату, покриту соломою, з мальвами, що ростуть понад тином, з рушниками та лелеками. Це — батьківська хата, ніби колиска з дитинства. Зверху — національний герб України;
  • На реверсі можна побачити малюка-космонавта у скафандрі, який спить у космічних просторах, поки росте. Його пуповина з'єднується із матір'ю — Україною, яку символічно зобразили у вигляді карти нашої держави. Поряд є напис — "Народжений в Україні".

Як виглядають нові монети із малюком-космонавтом та хатиною Народжений в УкраїніВ основі ескізів монет покладено роботи відомого українського художника Олега Шупляка. 

Купити монети можна з 5 червня в інтернет-магазині НБУ та в банків-дистриб’юторів. Монети виготовлені зі срібла (тираж — 5 000 штук) та із нейзильберу (тираж — 75 000 штук). Останні продаватимуть у сувенірному пакуванні.

Як виглядають нові монети із малюком-космонавтом та хатиною Народжений в УкраїніРаніше ми писали, що Нацбанк увів в обіг пам’ятну монету, присвячену героїзму українських військових.

У Бучі презентували пам’ятну монету до Дня Національної гвардії