Нацбанк випустив нову монету 10 грн із ЗРК Patriot

Нацбанк випустив нову монету номіналом 10 грн. На реверсі замість українського гетьмана Івана Мазепи зображено пускову установку Patriot.

Про це повідомили в НБУ.

Зазначається, що монету присвятили Силам протиповітряної оборони напередодні Дня Повітряних Сил ЗСУ, який відзначають 6 серпня.

"Сьогодні ми презентуємо нашу нову обігову пам'ятну монету "ППО – надійний щит України", щоб вкарбувати в металі звитягу підрозділів, які забезпечують протиповітряну оборону. Ці монети щодня перебуватимуть в обігу та нагадуватимуть нам про героїзм та подвиги воїнів Збройних Сил України, про тих, кому завдячуємо за врятовані життя, миті спокою та нескорене вільне небо над головою", — зазначили в банку.

Монета не стала колекційною та є у вільному доступі, її тираж — 10 млн одиниць, що становить 6% від поточної кількості десятигривневих монет. Водночас частина тиражу сформують в спеціально оформлені ролики, як сувенірну продукцію. Вони будуть доступні до продажу з 9 серпня.

Обігову пам’ятну монету "ППО — надійний щит України" Нацбанк вводить у готівковий обіг відсьогодні, 4 серпня 2023 року.

Нагадаємо, до виходу нових марок від Укрпошти, присвячених Повітряним силам, створили спеціальну терку з F-16 на продаж та благодійний коктейль в одному зі столичних закладів.