Наслідки війни: яких збитків завдали природно-заповідному фонду на Київщині

За час повномасштабного вторгнення рф, природно-заповідному фонду на Київщині завдали збитків на 382 мільйонів 836 тисяч гривень.

Про це розповіли в Державній екологічній інспекції Столичного округу.

Найбільше постраждала Чорнобильська зона.За час повномасштабного вторгнення рф, природно-заповідному фонду на Київщині завдали 382 мільйонів 836 тисяч гривень збитківБлизько 14 тис. га території заповідника, тобто природних екосистем, спалили.

Окупанти зіпсували рельєф місцевості, влаштовуючи інженерні споруди. 

Крім того, своєю технікою та риттям окопів, ворожі війська здійняли чимало радіаційного пилу. 

Війна вплинула на кожний компонент довкілля — тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунти — наслідки негативного впливу будуть довгостроковими та матимуть не лише локальний, а й глобальний характер.

В установі також зазначили, що реальний рівень шкоди об’єктам природно-заповідного фонду через війну оцінити неможливо. За час повномасштабного вторгнення рф, природно-заповідному фонду на Київщині завдали 382 мільйонів 836 тисяч гривень збитківБагато регіонів України охоплені воєнними діями, природні екосистеми потерпають через фортифікаційне будівництво, пошкодження їх вибухами, військовим транспортом. Ліси згорають та переживають неконтрольовану заготівлю деревини на військові потреби та обігрів. 

“Наш Київ” також повідомляв, що за 1 рік та 10 місяців повномасштабного військового вторгнення довкілля Києва та області зазнало збитків на 49 мільярдів 274 мільйони гривень. 

Яких збитків довкіллю Київщини завдали у 2023 році