Наслідки ракетної атаки на Україну в ніч на 15 серпня: є загиблі та руйнування

У ніч на 15 серпня росія вкотре атакувала Україну з неба.

У Повітряних силах повідомили, що сьогодні ворог випустив щонайменше 28 крилатих ракет різного типу, з них 16 — знищила українська ППО.

Попри більше ніж 2 години тривоги й спроби завдавати удару по Київщині, влучань не зафіксовано. Водночас, на жаль, взагалі без жертв і руйнувань цієї ночі не обійшлося.

Краматорськ

Майже опівночі, 14 серпня о 23:23, росіяни обстріляли Краматорськ ракетами С-300. Вони поцілили у продуктовий склад, через що там виникла пожежа. Під завалами загинув чоловік, працівниця підприємства отримала поранення.

Луцьк

У Луцьку російська ракета поцілила в промислове підприємство. Попередньо відомо про трьох загиблих. Ще кілька постраждалих перебувають у лікарні.

Івано-Франківщина

На Івано-Франківщині відпрацювала ППО. Уламки ракет впали на приватне подвір’я і пошкодили приватний будинок та господарські споруди. Постраждалих немає.

Дніпро

Близько 4:20 росіяни атакували одне з промислових підприємств міста. Пожежу, яка внаслідок влучання охопила понад 800 квадратних метрів, вже локалізували. Водночас очільник Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак повідомив, що зафіксовано ще один "приліт" на територію спортивного комплексу.

Відомо, що 59-річна жінка отримала легкі ушкодження, а 70-річного чоловіка у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Львів

У Львові уламки ракети впали на багатоквартирні житлові будинки, є руйнування та постраждалі. Крім того, російська ракета влучила у двір дитячого садка. На місці утворилася вирва завглибшки 9 м і діаметром 20 метрів. У будинку навпроти пошкоджені понад сто квартир, вибиті 500 вікон. Чотири людини звернулися за меддопомогою, жертв немає.

UPD 10:35. На Львівщині відомо вже про 15 постраждалих, серед них 10-річна дівчинка.

Наслідки російської ракетної атаки по Львову в ніч на 15 серпня 2023

Харківщина 

Внаслідок обстрілу пошкоджена адмінбудівля. Загалом в області поранено дев'ятьох людей, серед них — 14-літній підліток. Відомо про одного загиблого.

Пошкоджені приватні будинки, житлова інфраструктура та лінії електромережа, пишуть в ОДА.