Наївне мистецтво: у "Мистецькому арсеналі" відбудеться масштабна виставка (фото)
Фото: artarsenal.in.ua

В четвер, 13 квітня, о 18:30 у "Мистецькому арсеналі" відбудеться відкриття масштабного виставкового проекту "Чисте мистецтво", який триватиме до 9 травня.

Про це повідомляється на сайті організаторів заходу.

На виставці продемонструють роботи наївного українського мистецтва, яке створювалося протягом багатьох десятиліть. Як відомо, наївними називають твори художників-самоучок.

"Відсутність фахової освіти перестає бути визначальною, а мистецтво аутсайдерів сприймається як чисте, майже дитяче та безпосереднє бачення світу. Тому, як зазначають організатори виставки, у назві проекту використано фразеологізм "чисте мистецтво", — зауважують організатори.

Фото: artarsenal.in.ua

В одному виставковому просторі зустрінуться роботи Марії Приймаченко та Арсена Савадова, Георгія Малявіна та Олександра Ройтбурда, Гната Тарасюка та Олега Грищенка, Олександра та Євгена Лещенків.

Відзначається, що з кожним роком наївне мистецтво привертає до себе все більше увагу мистецтвознавців, стає джерелом натхнення для творчості відомих майстрів, а його виставки відбуваються все частіше по всьому світу.

Вартість звичайного квитка складає 60 гривень, пільгового — 30 грн, а сімейного — 130 грн. Відвідати виставку можна буде до 9 травня.

Пропонуємо також переглянути афішу головних подій Києва на найближчі вихідні.