Найкращих театральних діячів України нагородили премією "Київська пектораль"

У  Молодому театрі Києва відбулася церемонія вручення театральної премії "Київська пектораль-2022".

Переможців оголосили у трьох номінаціях: "За особистий внесок у мистецтво", "Спеціальна премія" та "Подія року".  У зв'язку з дією воєнного стану в Україні та за рішенням оргкомітету, грошова премія виплачуватись не буде.

Лауреатами номінації "За особистий внесок у мистецтво" стали 104 працівники столичних театрів, які знаходяться на військовій службі у лавах української армії. 

Фото: Олексій Самсонов "Спеціальну премію" вручили драматургам-авторам актуальних патріотичних творів, написаних у 2022 році: Ірині Малоліті за музичну казку "Цап-кацап", Ользі Анненко за п'єсу "Люби мене, не покинь", Ніні Захоженко за п'єсу "Я, війна і пластикова граната" та Марині Смілянець за театральний твір "Позивний "Елвіс".

Фото: Олексій Самсонов"Подією року" стало відновлення повноцінної роботи київськими театрами у період вести та літа 2022 року. Нагороди отримали художні керівники всіх театральних установ Києва.

Фото: Олексій Самсонов

Про премію "Київська пектораль"

Найпрестижніша театральна нагорода, яку отримують найкращі актори, режисери та фахівці інших професій, пов’язаних із театральним мистецтвом. Премію у 1992 році заснувала Спілка театральних діячів України та Головне управлінням культури Києва. 

Традиційно церемонія нагородження приурочена до святкування Міжнародного дня театру.

Нагадаємо, видання The Guardian оприлюднило імена номінантів британської телепремії BAFTA TV Awards. До них потрапили чотири проєкти про російсько-українську війну. 

Оголосили лауреатів Шевченківської премії-2023