Наглядова рада Meta закликала дозволити фото жіночих грудей у Facebook та Instagram

У Facebook та Instagram скоро можуть змінитися правила щодо оприлюднення фото голих жіночих грудей. До цього закликала наглядова рада корпорації Meta, якій належать ці соціальні мережі, пише The Guardian.

У статті зазначено, що така пропозиція Meta пов'язана з впливом вчених, політиків та журналістів, які входять до наглядової ради та неодноразово закликали компанію змінити правила регулювання щодо наготи й сексуальної активності. 

На їхню думку, "політика [компанії] базується на бінарному погляді на стать та відмінності між чоловічим та жіночим тілом. Через це заборона на показ сосків та подібні правила стають "незрозумілими" для інтерсексуальних, небінарних та трансгендерних користувачів".

Цю тему знову почали обговорювати, коли Facebook видалив публікації американської пари, у якій партнери відносять себе до трансгендерних та небінарних особистостей. Вони виклали світлини, де зображені топлес, але з закритими сосками. У публікаціях описувалася транс-медицина та оголошувався збір коштів на першокласну операцію.

Після того, як алгоритми видалили публікації, пара оскаржила рішення, й Meta відновила фото у Facebook. 

Нагадаємо, Ілон Маск планує створити у Twitter спеціальну раду для модерації контенту, яка відповідатиме за рівень цензури та розв'язуватиме питання стосовно заблокованих користувачів. 

Instagram перемістить Reels та поверне старий дизайн