Надію Савченко підозрюють у підготовці теракту і розстрілів у Раді

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що нардеп Надія Савченко планувала влаштувати теракт в урядовій ложі Верховної ради, а також обстріляти зал засідань. Про це він розповів з трибуни парламенту, передає LB.ua.

«У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко, народний депутат України, особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала розпорядження про те, як провести терористичний акт тут, у цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі — урядову і посадову, мінометами зруйнувати купол Верховної ради й автоматами добивати тих, хто виживе», — заявив Луценко.

Пізніше Луценко вніс у Верховну раду три подання про зняття недоторканності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Про це написала у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Як повідомив нардеп Антон Геращенко, Савченко підозрюють у спробі організації збройного державного перевороту методом терору.

Нагадаємо, що 14 березня 2018 року стало відомо, що Савченко є фігурантом справи Володимира Рубана, затриманого під час перевезення зброї з ОРДО. За даними слідства, Рубан готував замах на президента Петра Порошенка, керівників силових структур та інших державних діячів. Наразі Савченко перебуває на допиті в СБУ.

Раніше повідомлялось, що націоналісти обіцяють блокувати російські вибори в Україні.