На відбудові багатоповерхівок у Київській області знайшли порушення

Спецкомісія провела нову перевірку відбудови багатоповерхівок на Київщині. Цього разу інспектори відвідали об'єкти у селах Дмитрівка та Бузова Бучанського району. 

Про це повідомив очільник ОДА Руслан Кравченко. 

У Дмитрівці перевіряли будівництва двох 4-поверхових будинків на вулиці Садовій, 8 та 10. На першій локації демонтували залишки зруйнованих конструкцій і покрівлі. Термін виконання робіт на об'єктах – два місяці. Однак комісія виявила, що підрядник порушує графік майже місяць через недостатню кількість працівників.

Водночас у Бузовій відбудовують 4-поверховий будинок на вулиці Центральній, 17А. Проєктом передбачено відновлення пошкоджених ділянок стіни, парапетних панелей, горища, покрівлі, фасаду, ремонт низки квартир, заміна пошкоджених вікон та дверей. Також відновлять інженерні комунікації та опалення у тих частинах будівлі, де вони зруйновані. На цьому обʼєкті виявили потребу збільшити кількість працівників.

Також на будівництві за адресою Центральна, 17Є "з нуля" будують новий п’ятиповерховий будинок на 47 квартир. Проєкт, реалізація якого триватиме рік, передбачає водонепроникне вимощення по периметру будівлі, гідроізоляцію стін та підлоги підвалу, організацію відводу поверхневих вод та благоустрій ділянки забудови.

Це єдиний обʼєкт, де інспекція виявила порушень. Навпаки — підрядник випереджає графік робіт.

Нагадаємо, в Ірпені завершують будівництво дитсадка "Червона калина".

На Київщині провели першу перевірку відбудови пошкоджених об'єктів: фото