На Венеційському кінофестивалі покажуть фільм про київських підлітків 90-х

На 80-му Венеційському кінофестивалі відбудеться світова прем’єра української стрічки про столичних підлітків 90-х "Назавжди-Назавжди".

Про це повідомили в Державному агентстві України з питань кіно.

Зазначається, що фільм став дебютною ігровою повнометражною роботою української режисерки Анни Бурячкової. Стрічку покажуть у рамках конкурсної програми Orizzonti Extra.

"Дія фільму розгортається в Києві наприкінці 90-х. Це історія про молодих і непокірних на тлі радянської руїни. Тих, хто через обставини змушені були навчитись приймати рішення в стислий термін, але загубились у дорослому світі. Історія тих, хто виріс, але так і не подорослішав", — коментують у Держкіно.

Кадр із фільму "Назавжди-Назавжди" режисерки Анни Бурячкової

За сюжетом, Тоня переводиться зі школи в центрі Києва до навчального закладу у спальному районі. Там вона знайомиться з компанією відчайдушних підлітків, з якими вплутується в різні пригоди та негаразди.

Незабаром Тоня стає заручницею любовного трикутника, який сама й створила. Ситуацію ускладнює й минуле дівчини, яке не дає їй спокійно насолоджуватися новими друзями та романтичними стосунками.

"Я дуже тішуся з того, що наша світова прем’єра відбудеться на Венеційському фестивалі, адже нас як країну мають бачити в культурному полі, розуміючи, що навіть під час війни ми продовжуємо створювати мистецтво і маємо свій унікальний, не пов’язаний з країною-агресором голос!", — поділилася режисерка.

Варто зазначити, що цьогоріч Венеційський фестиваль проходитиме з 30 серпня по 9 вересня. На заходу будуть представлені нові стрічки Люка Бессона, Веса Андерсона та Софії Копполи.

Нагадаємо, раніше українська виконавиця та військова СТАСІК випустила кліп на пісню "Герої вмирають". Режисеркою відеороботи виступила Анна Бурячкова, про чий фільм ви щойно прочитали.