Масниця на ВДНГ
Фото: vdng.ua

У Києві на ВДНГ влаштують святкування Масниці з традиційними українськими обрядами, стравами, вбранням та забавами. Будуть вареники, вогняне шоу та обряд Колодія.

25 та 26 лютого на території Виставкового центру усі охочі зможуть відчути атмосферу національних традицій завдяки святковим декораціям із сіна та стрічок.

Масниця на ВДНГ у Києві 25, 26 лютого 2023 рокуГоловною подією буде відтворення обряду Колодія. Неодруженим хлопцям до ніг прив'язуватимуть дерев'яну колоду на знак того, що вони досі без пари. А незаміжні дівчата прив’язуватимуть невеликі колодки молодикам до лівої руки. Відвідувачі зможуть побачити ці традиційні дійства та за бажанням навіть взяти участь у цих забавах.

Оскільки на Масницю перед постом традиційно смакують смачні страви зі сметаною, з великою кількістю масла, на фуд-корті ВДНГ пригощатимуть варениками з різними начинками, а також м’ясними й овочевими стравами на грилі. 

Якщо ви захоче зберегти у пам'яті цей день, на центральній площі Експоцентру, де розташовуватиметься спеціальна фотозона, можна буде зробити світлину в традиційному головному уборі. А на майстер-класі із хусткування українська майстриня розповість про особливості цієї традиції в різних регіонах України. "Усі охочі зможуть спробувати вив’язувати хустку різноманітними давніми способами: "на марушку", "з китицями", "з вушками" тощо", — повідомляють організатори. Ціна — 100 грн.

26 лютого, на сам кінець святкування Масниці, відбудеться вогняне шоу та традиційне спалення солом’яного опудала.

Також пропнуємо дізнатися розклад та ціни "Музею Науки", який відновив роботу на ВДНГ.

Нове місце: стріт-фуд United Food Center на ВДНГ