У Києві відновлять рух тролейбуси та трамваї
Фото: КМДА

З цієї п'ятниці, 17 лютого, у Києві мають відновити роботу усіх тролейбусних маршрутів та трамвайних маршрутів. Про це повідомляють активісти спільноти "Пасажири Києва" з посиланням на свої джерела.

Там зазначають, що маршрути планують відновити у тому випадку, якщо не буде нових обстрілів енергетичної інфраструктури. 

"Водіїв депо, за повідомленнями наших підписників, вже попередили про це", — зазначили активісти.

Також, нагадали у спільноті, на 17 лютого "Укренерго" не буде давати на Київ обмеження споживання електроенергії, адже у цей день будуть проводити вимірювання обсягів споживання. А після цього будуть вихідні, коли об'єми споживання електроенергії зменшуються, що дозволить експлуатувати наземний електротранспорт без ризику аварій в енергосистемі.

Зазначимо, що останніми днями стан енергосистеми в Україні стабілізувався, і Київ вже кілька днів поспіль не отримує обмежень на споживання електроенергії, навіть під час пікових навантажень.

З понеділка, 13 лютого, у столиці вже відновив роботу перший тролейбусний маршрут — №31. Він курсує між Троєщиною та станцією метро "Лук'янівська". Також у столиці вже певний час курсують кілька маршрутів трамваїв — на Борщагівській швидкісній лінії та на Троєщині.

У Києві поки передумали випускати на маршрути двоповерхові автобуси