На трасі Київ-Чоп повністю відновили міст, зруйнований на початку вторгнення

Сьогодні, 4 вересня, на трасі Київ – Чоп відкрили всі чотири смуги для проїзду автотранспорту через річку Ірпінь, повідомили у Мінвідновлення

Зазначається, що траса М-06 — одна з головних транспортних артерій України. Запуск повноцінного руху нею збільшить пропускну можливість мосту та покращить сполучення між населеними пунктами регіону.

У відомстві нагадали, що міст був зруйнований на самому початку повномасштабного вторгнення. Після звільнення Київщини там збудували тимчасову об’їзну дорогу. 

Правий проїзд мосту відремонтували в стислі терміни, а от лівий довелося відбудовувати буквально з нуля. Старі бетонні конструкції, на яких було зведено тимчасовий проїзд, за висновком експертів не підлягали відбудові.

Так, дорожники заклали фундамент, опори та встановили нові залізобетонні балки, облаштували освітлення, сучасне водовідведення, гідроізоляцію, уклали два шари асфальтобетонного покриття.

"Обидва проїзди мосту успішно пройшли випробування та відповідають сучасним транспортним навантаженням", — підсумували у міністерстві.  

Раніше ми писали, у Києві нові кільцеві розв'язки влаштували вже на 18 локаціях. 

На вулиці Олександра Довженка запустять рух оновленою частиною дороги: як проїхати