На Takflix вийшли два квір-фільми режисерки Жанни Озірної

В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшли дві квір-стрічки "Котики" та "Зв‘язок" української режисерки Жанни Озірної.

"Це особисті історії про камінг-аут, квір-кохання та стосунки з родиною, яка має прийняти тебе такою, яка ти є. А ти — її, родину (і це ні разу не просто)," — йдеться в описі на сторінці Takflix. 

У центрі сюжету короткометражки "Котики" дві дівчини, які проживають у львівській квартирі. Вони ведуть звичайну розмову про їхнє спільне майбутнє. Серед залишків традиційного українського побуту звичайні мрії про завтрашній день наражаються на закам’янілі соціальні норми та порядки. Те, що для одних є сферою особистого життя, іншим треба виборювати у суспільства. Щира бесіда переростає у масштабне питання: чи можуть вони дозволити собі свободу хоча б у власних приватних життях.

Інша стрічка режисерки "Зв'язок" на реальних прикладах демонструє, чого коштує людині наважитись зробити камінг-аут. Адже її постійно тривожить питання: як відреагують та поставляться до такої "інакшості" батьки. А також, чи можна прийняти їхню звичайність та консервативні погляди. 

Фільм отримав "Пальму Півночі" на фестивалі "86" у Славутичі та спеціальну відзнаку Одеського міжнародного кінофестивалю.

Фільми можна переглянути також з англійськими та німецькими субтитрами.

Нагадаємо, на Takflix вийшов дебютний ігровий фільм режисерки Надії Парфан "Це побачення". Стрічку можна переглянути безкоштовно до 6 квітня.

Takflix випустив фільм власного виробництва "Голубівники Києва"