У Києві на вулиці Липківського ,8 планують створити мурал з прихованою рекламою горілки Козацька Рада: фото

У Солом'янському районі на вулиці Митрополита Василя Липківського, 8 може з'явитися мурал з прихованою рекламою горілки, який прикриють патріотичними гаслами. Його планують розмістити поверх стінопису, який створив відомий канадський художник Emmanuel Jarus.

У Києві на вулиці Липківського на місці муралу, який створив відомий канадський художник, може з'явитися прихована реклама горілки.

Про це повідомила депутатка Київради Євгенія Кулеба у Facebook.

Вона зазначила, що біля будинку, де планують замалювати наявний стінопис, декілька днів тому розмістили оголошення для мешканців. Жителів запрошували обговорити створення тимчасового патріотичного муралу на боковій стіні з подальшим утепленням. Навіть підготували риштування, щоб почати замальовувати картину.

На Солом'янці планують створити мурал з прихованою рекламою горілки: фотоВ оголошенні додали фото, на якому видно, як буде виглядати майбутній мурал. Художники планують зобразити козака із сокирами, а позаду нього українських військових. Також на стінописі зроблять напис "Український характер". 

У Києві на вулиці Липківського ,8 планують створити мурал з прихованою рекламою горілки Козацька Рада: фотоПісля зборів виявилося, що мешканці не погоджувались на "перемальовку", проте ініціатор нового муралу заявив, що вони "вата" й дозвіл від військових він отримав.

Також депутатка зазначила, що Солом'янська РДА лист підтримки не надавала.

Нагадаємо, що після того, як у центрі Києва на будинку з охоронним статусом невідомі майже домалювали стінопис, який не погоджували з Департаментом охорони культурної спадщини, кияни створили петицію, в якій пропонують розробити механізм затвердження муралів.

У Києві створили мурал з героями анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня"