На Шулявці облаштували наземні переходи, але їх можуть прибрати

На з'їздах на проспект Берестейський та вулицю Довженка почали облаштовувати два наземні переходи.

Про це в Facebook повідомив Вадим Січкарук.

Зазначається, що нові наземні переходи на Шулявці дублюють підземний. Проте, як зазначили в громадській ініціативі "Пасажири Києва", їх можуть прибрати після завершення ремонту.

"Нанесення переходу жовтою розміткою означає, що він тимчасовий. Ймовірно, на час ремонту підземного переходу та облаштування там ліфтів", — йдеться у повідомленні.

На з'їздах на проспект Берестейський та вулицю Довженка почали облаштовувати два наземні переходи, проте їх можуть прибрати

Водночас транспортні експерти разом з громадськістю наголошують на необхідності залишити наземні переходи на постійній основі для забезпечення інклюзивності.

"Однак у вівторок на Майстерні міста ми та інші представники громади наполягали на тому, що тут в результаті закінчення будівництва шляхопроводу інклюзивний наземний перехід має бути на постійній основі. Адже ліфти час від часу не працюють, а люди, в т.ч. маломобільні, повинні мати можливість подолати відрізок найкоротшим шляхом — а це виключно по поверхні", — наголошують активісти.

На з'їздах на проспект Берестейський та вулицю Довженка почали облаштовувати два наземні переходи, проте їх можуть прибрати

У "Пасажирах Києва" розповіли, що основним аргументом проти наземного переходу влада називає ризик ДТП. Своєю чергою експерти запропонували рішення, яке б сприяло і безпековій ситуації, й тому, щоб залишити переходи, — сповільнення руху авто. 

"…Особливо ми акцентували на потребі унеможливити рух другим рядом (по забороняючій розмітці) на з’їзді з шляхопроводу на Берестейський проспект. Рішенням у цій ситуації може бути встановлення делінеаторів саме на верхній частині з’їзду та на нижній. Таким чином, залишиться місце для об’їзду та буде мінімізовано можливість випередження потоку авто на спуск другим рядом, де це робити заборонено", — підсумували в організації.

Нагадаємо, раніше в Києві з’явився регульований наземний перехід через вулицю Довженка.