На птахофабриці у Чорнобаївці загинули 4 мільйони курей
Ілюстративне фото: pixabay.com

У Чорнобаївці Херсонської області на птахофабриці загинули 4 мільйони курей через те, що окупанти вивели з ладу місцеву електростанцію.

Про це повідомляє Wall Street Journal.

Російські окупанти, які захопили частину Херсонської області, вивели з ладу електростанцію. Через це на птахофабрику перестала подаватися електрика. За словами керівника підприємства Андрія Чиркова, вимкнулась і автоматизована система годівлі курей. Працівники фабрики намагалися привезти корми, щоб годувати птахів вручну. Однак через те, що авто з вантажем постійно зазнавали ворожих обстрілів, зробити це було практично неможливо. Життями людей вирішили не ризикувати.

Після загибелі більшості птахів на фабриці залишилося лише 90 тисяч курей. Їх вирішили роздати місцевим мешканцям та співробітникам, також частина з них потрапила на сусідні ферми. Також віддали охочим понад 1,4 мільйона яєць.

Щодо мертвих птахів, то працівники їх закопали, при цьому намагаючись захистити підземні води від забруднення.

Зазначається, що російські окупанти прийшли на птахофабрику ще 26 лютого. Під дулом кулемета співробітники віддали ключі. Окупанти винесли майже всю техніку та особисте майно працівників.

Спротив російській окупації, день 46