У Києві на Контрактовій площі встановили дзеркальну антикорупційну рамку з лабіринтом: фото

У Києві, на Подолі встановили дзеркальну антикорупційну рамку з лабіринтом. Містян запрошують пройти антикорупційний лабіринт, щоб дати відсіч корупції.

Артоб'єкт у вигляді куба встановили на Контрактовій площі за ініціативи спільноти "Глобальний договір ООН в Україні". На думку авторів, ця фігура повинна привернути увагу до проблеми корупції в Україні.

На Контрактовій плозі встановили дзеркальний антикорупційний куб з лабіринтомКуб має дзеркальну поверхню, тому кожен зможе побачити своє відображення, тобто особисту відповідальність за те, що у країні толерують корупцію. 

"Кожен найменший хабар створює передумови для толерування корупційних проявів на вищих рівнях. Тому подолання корупції починається з особистого неприйняття її в приватному житті", — кажуть у спільноті.

Лабіринт, що встановили всередині рамки, уособлює перешкоди, які необхідно подолати на шляху викорінення корупції. Наголошується, щоб його пройти, потрібні колективні зусилля. 

На Подолі з'явився дзеркальний антикорупційний лабіринт"Боротьба з корупцією — спільна справа. Глобальний договір ООН в Україні об’єднує бізнес, громадський сектор та державні органи, щоб спільно здолати цього внутрішнього ворога України", — пояснюють організатори.

Киян закликають зробити фото з дзеркальним кубом-лабіринтом та приєднайтеся до флешмобу в соцмережах під гештегом #долаю_корупцію.

Раніше ми писали, що у Києві встановили перші 50 тривожних кнопок для термінового виклику поліції. Їх розмістили в громадських місцях, де зазвичай велике скупчення людей.

У Києві відкрилася нова виставка картин Марії Примаченко