Мурал Привид Києва
Фото: t.me/kt20220224

На столичному Подолі відкрили мурал, присвячений "Привиду Києва" — збірному образу українських льотчиків, що захищають небо над містом. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Мурал було створено за ініціативи благодійного фонду "Для моєї України", що допомагає дітям пілотів, яки загинули на війні. Знайти його можна за адресою вул. Межигірська, 3/7.

Він пояснив, що на муралі зображений не якийсь один пілот, а вся 40 бригада тактичної авіації, яка і зараз продовжує захищати столицю від російських загарбників.

"Про "Привида Києва" знає весь світ! Це — не одна людина, це образ наших богів неба, які щодня на бойовому чергуванні, щодня боронять тисячі життів від загроз окупантів. Ми знаємо, що так само є Привид Вінниці, Полтави, Івано-Франківська, Одеси та всіх наших міст. Всі вони спостерігають за нами з неба та захищають нас своїми залізними крилами", — написав Тимошенко.

Нагадаємо, нещодавно на Дніпровській набережній завершили роботу над величезним патріотичним стінописом "Клич Роду". На муралі зобразили один із символів України — лелек, що летять вгору. 

На Будинку москви у Вільнюсі відкрили український патріотичний стінопис