На Подолі школа 13 років закрита на "реконструкцію": у КМДА пояснили причину

Спеціалізована школа №114 на вулиці Кирилівській у Подільському районі Києва майже 13 років закрита на реконструкцію, але ніяких ремонтних робіт там не відбувається, повідомляє сайт ТСН.ua.

У КП "Київжитлоспецексплуатація" пояснили, що чотириповерхову будівлю, зведену у 1952-1954 роках, зачинили через аварійний стан у червні 2010 року. Насправді передбачається повний демонтаж школи та одноповерхової будівлі майстерні, натомість на цьому місці зведуть чотириповерхову будівлю без змін геометричних розмірів. Тобто побудують новий навчальний заклад. 

У 2019-2021 роках підприємство витратило шість мільйонів на розробку проєктної документації. Станом на 2017 рік вартість робіт оцінювали трохи більш як у 100 мільйонів гривень, але наразі кошторис потребує коригування.

Проте Департамент освіти й науки КМДА поки що не збирається виділяти кошти, пояснюючи це тим, що питання реконструкції школи не на часі — до нього повернуться після війни.

"Від 24 лютого 2022 року всі зусилля структурних підрозділів КМДА та Київради спрямовано на забезпечення роботи критичної інфраструктури та виконання першочергових робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Росії, зокрема пов’язаних із пошкодженням будівель і споруд, облаштуванням найпростіших укриттів", — зазначив представник Департаменту освіти Ілля Пасько.

Нагадаємо, реконструкцію шкільного стадіону-довгобуду на Дарниці планують завершити до осені.

На Київщині підвал одного з ліцеїв перетворили на сучасне бомбосховище: фото