На Подолі відкрили першу бібліотеку нового покоління (фото)

У Подільському районі столиці, на вулиці Межигірській, 25, відкрили першу в Києві бібліотеку нового покоління в рамках проекту Bibliohub. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Приміщення старої дитячої бібліотеки імені Валі Котика (в майбутньому її перейменують на честь Івана Григоровича-Барського) перетворили на сучасний простір з 3D-принтером, інтерактивною дошкою, потужним проектором, комп’ютерами та умовами для людей з інвалідністю та киян у віці.

Окрім основної своєї функції — місця для читання книжок — оновлена ​​бібліотека також буде слугувати простором для проведення різних освітніх і розважальних заходів, теоретичних і практичних занять для дітей та інших проектів.

«Рік кропіткої роботи – і зі звичайною бібліотеки у класичному її розумінні ми отримали сучасний функціональний простір! Тут буде все: від освітніх і розважальних заходів до теорії та практики, де паралельно з культурними традиціями дітки зможуть навчатися та дізнаватися про інноваційні технології й розкривати свій творчий потенціал», - заявив на відкритті заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

На осучаснення бібліотеки витратили 3 млн грн, з яких 2,1 млн грн пішли на ремонт, а ще майже 900 тис. грн — на обладнання бібліотечного простору.

Проект Bibliоhub спрямований на створення в Києві бібліотечних просторів, в яких можна буде проводити різні культурні та освітні заходи, ініціативи жителів і гостей столиці.

Раніше ми писали про те, що в Києві відкрили найбільший магазин одягу G-Outlet.