На Поштовій площі буде і музей, і торговельний центр

На Поштовій площі, на місці, де під час розкопок знайшли фундамент вулиці XI-XII сторіччя, побудують і торговельний центр, і музей. Про це розповів «112 Україна» заступник голови КМДА Валентина Мондриївського.

За словами чиновника, археологічні розкопки на Поштовій площі продовжаться. Будівельники мають продовжити зміцнення підземної частини та зберегти доступ для археологів. Однак при цьому буде побудований і торговельний центр. Це інвестиційний проект, і відмовитися від нього неможна.

«На Поштовій площі буде продовження археологічних досліджень, які є. Міністерство культури має дати дозвіл на продовження археологічних робіт, а будівельники повинні далі продовжувати зміцнення підземної частини Поштової площі, але зі збереженням доступу для археологів. Це інвестиційний проект, там буде торговельний центр, але також обов’язково буде музей», — заявив Мондриївський.

Нагадаємо, що у 2015 році під час розкопок на Поштовій площі археологи знайшли цілу вулицю часів Київської Русі. У 2017 році археологи вперше почали консервацію знайдених артефактів, щоб захистити їх від негоди. Після акцій за створення на Поштовій площі музею і скасування будівництва торгового центру на місці розкопок у Верховній Раді підтримали ініціативу створення музею з метою збереження об’єктів історико-культурної спадщини. Також влітку 2018 року профільна рада КМДА підтримала ідею про надання пам’ятнику на Поштовій площі статусу національного.