На Почайній хочуть незаконно звести ЖК
Ілюстративне фото: pexels.com

У Києві на Почайні планують незаконно звести ЖК під виглядом реконструкції "фантомних будівель", яких ніколи не існувало на тому місці. Це суперечить Генплану території.

Про це повідомляється у Telegram-каналі "Життя Оболонського району" з посиланням на Генплан та відомості про замовника проєкту.

Як заявляється в повідомлені, дві висотні будівлі по 18–23 поверхи (289 квартир) під виглядом офісного центру хочуть збудувати на просп. Степана Бандери, 34-а (одразу за картингом ТЦ "Блокбастер"). Головним замовниками, за версією розслідувачів, виступають фірми "Оболонь інвест девелопмент" та "Неоцентрбуд".

Незаконна забудова на Почайній

Повідомляється, що висотки планують збудувати, прикриваючись реконструкцією фантомних будівель літ. "Б", "В", "Г", "Д", що мають перетворити під багатофункціональний комплекс.

На місці ж будмайданчику, йдеться у повідомлені, їх ніколи не існувало й не існує на час видачі дозволу на будівництво від Державної інспекції архітектури та містобудування України й Департаменту архітектури КМДА (ще 5 січня 2021 року).

За Генпланом ця ділянка — 8000000000:78:192:0068 — має інше цільове призначення, а саме: "для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури".

Також, за словами розслідувачів, генпідрядником будівництва ЖК є фірма, що пов'язана із заступником мера Вячеславом Непопом, а саме — ПрАТ "Фундамент".

Незаконна забудова на Почайній

На думку авторів каналу "Життя Оболонського району", таке будівництво є незаконним.

"На місці будмайданчика цих будівель ніколи не існувало! І не існує на час видачі з другої спроби відповідного дозволу на будівництво від ДІАМ уже під час війни! А Департамент архітектури КМДА також незаконно видав 5 січня 2021 року Містобуди під це свавілля", — йдеться у повідомленні.

В екопарку "Осокорки" знову відновили будівництво скандального ЖК