Скульптура Дівчина на подушках на Пейзажній алеї: чому демонтували, що встановлять на її місці

У Києві на Пейзажній алеї демонтували скульптуру "Дівчина на подушках". Кияни, які бачили процес демонтажу, викликали поліцію. 

По це повідомив автор скульптури Констянтин Скритуцький у Facebook.

На Пейзажній алеї демонтували скульптуру Дівчина на подушках: причинаЇї демонтували на прохання ГО "Андріївсько-пейзажна ініціатива" через "аварійний стан" без попередження автора. На місці "Дівчини на подушках" планують встановити нову — з ангелом, що грає на дудочці.

На Пейзажній алеї демонтували скульптуру Дівчина на подушках: причина"Проект ініційовано ГО "Андріївсько-пейзажна ініціатива", дозвіл на демонтаж надано Департаментом охорони культурної спадщини, про це повідомив чоловік, що назвався адвокатом ГО. Проте ніяких документів адвокат не надав", — йдеться у дописі.

На Пейзажній алеї демонтували скульптуру Дівчина на подушках: причинаЗа словами скульптора, адвокат спочатку повідомив, що скульптура демонтована, бо вона в аварійному стані, згодом додав, що автор відмовився від ремонту, а на останок — що скульптуру забирають на оновлення. Скритуцький підкреслив, що інформація від адвоката не відповідає дійсності.

Подальша доля скульптури поки невідома. "Чекаємо на пояснення від ГО "Андріївсько-пейзажна ініціатива" та Департаменту охорони культурної спадщини", — додав автор.

Нагадаємо, що на Пейзажній алеї прибрали пам'ятник "Маленькому принцу". 

На Пейзажній алеї вандали зламали арт-лавочку "Руки": фото