На Печерську з'явиться сквер на честь Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла

Один зі скверів у Печерському районі Києва назвуть іменем загиблого Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла. Відповідне рішення затвердили на пленарному засіданні Київради.

Про це повідомили у КМДА

"У березні цього року тисячі українців прощались із Дмитром на Майдані. І зараз, враховуючи значну суспільну потребу та підтримані електронні петиції, ми маємо увіковічити його ім’я на карті міста. Результатом прийняття цього рішення буде обрання найкращої території для створення скверу імені Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла в Печерському районі", — зазначив заступник міського голови Володимир Бондаренко. 

Він додав, що у процесі підготовки проєкту рішення було отримано згоду близьких та побратимів "Да Вінчі".

Український військовий Дмитро Коцюбайло був командиром 1 ОМБ "Вовки Да Вінчі" Збройних сил України та учасником російсько-української війни. Став першим добровольцем, якому прижиттєво надали звання "Герой України". Загинув 7 березня 2023 року в боях за Бахмут.

Раніше ми писали, що сквер на честь "Да Вінчі" збираються облаштувати на зеленій зоні між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Іподромним провулком в Печерському районі.

На Київщині з'явилися два портрети Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі": фото