На Одещині прокоментували можливу загрозу з боку Придністров'я
Фото: armyinform.com.ua

В Одеській обласній військовій адміністрації прокоментували можливість військової загрози з боку невизнаного Придністров'я, яке фактично контролюється росією.  

Придністров'я, яке є окупованою частиною Молдови, межує з Одеською областю. Як повідомив спікер оперативного штабу Одеської ОВА Сергій Братчук, активізувалася місцева армія і розташовані там угруповання країни-агресора.

"На території невизнаного Придністров'я почали проявляти активність російські підрозділи і так звана армія ПМР з метою демонстрації якихось дій для української сторони. Всі ці ризики відомі оперативному штабу, ЗСУ і будуть враховані при роботі і виконанні завдань одеським оборонним районом", — сказав Братчук.

У Генштабі ЗСУ раніше повідомили, що росія активізувала залучення своїх військ, що базуються в Придністров'ї, для здійснення провокацій демонстраційних дій на кордоні з Україною.

"Відзначено передислокацію російських військ та підрозділів так званої придністровсько-молдавської республіки з метою підготовки до ведення демонстрації готовності до наступу та, можливо, бойових дій проти України", — розповіли в Генштабі.

Спротив російській окупації, день 38