Київрада збільшила фінансування столицею сил оборони до 5 млрд грн

Сьогодні, 25 липня, на засіданні Київради вирішили збільшити фінансування сил безпеки та оборони. На це виділять 5 мільярдів гривень зі столичного бюджету, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Зокрема, гроші направлять на фінансування потреб військових підрозділів, зареєстрованих в територіальній громаді та тих, що внесені до сил та засобів оборони міста.

Міський голова нагадав, що у 2022 році на оборону Києва виділяли 850 мільйонів гривень, а за пів року 2023 — понад 380 мільйонів гривень.

"Загалом – понад 1,2 мільярда. І ми продовжуємо виділяти кошти. А також залучати допомогу від іноземних партнерів", — наголосив мер.

Також пропонується створити Координаційну раду міських та селищних голів з Генштабом й Міністерством оборони. Це потрібно для того, щоб дізнатися про реальні потреби на місцях. Контролюватимуть кошти нещодавно створена громадська рада.

Раніше планувалося виділяти 1,1 мільярда гривень на потреби оборони Києва. Гроші підуть на військову форму, бронежилети, каски, закупівлю дронів, радіостанцій, ремонт військової техніки та транспорт.

КМДА скасувала закупівлю нагородних годинників за 5 мільйонів. Рішення прийняли ще на початку липня