На Оболоні продовжують будувати дворівневу розв'язку: фото, відео

У Києві на перетині вулиць Богатирської та Полярної продовжують будувати нову дворівневу розв'язку. Станом на сьогодні вже забурено усі палі й забетоновано основу та стіни під лівим проїздом наземного-підземного переходу.

На Оболоні продовжують будувати нову дворівневу розв'язку: фото, відеоПро новини з будівництва повідомив киянин Павло Авдокушин.

Ось як будують нову дворівневу розв'язку на ОболоніНезалежний інфраструктурний оглядач відвідав будмайданчик й зазначив, що наразі процес створення розв'язки набирає обертів. Зокрема, будівельники забетонували дві верхні частини стовпчастого фундаменту (ростверки) на першій та п'ятій опорах, на третій та четвертій опорах розкрили котловани, щоб розбити оголівки паль.Також зроблено майже половину підземно-наземного переходу.

На Оболоні продовжують будувати нову дворівневу розв'язку: фото, відеоДо кінця серпня зробили підбетонку для бетонування комунікаційних тунелів та для одного фрагменту підпірної стіни насипу прямого проїзду.

Нова дворівнева розв'язка на Оболоні на перетині вулиць Богатирська та ПолярнаАвдокушин підкреслив, що головною спорудою нової розв'язки буде 125-метровий подвійний балковий шляхопровід над Богатирською з чотирма прогонами. Розв'язка матиме форму двопелюсткової "напівконюшини". До кінця 2023 року планують відкрити прямий проїзд новим шляхопроводом та один з'їзд.

Нова дворівнева розв'язка на Оболоні на перетині вулиць Богатирська та ПолярнаЗагалом роботи на цій ділянці триватимуть півтора року. Довжина основного переїзду сягатиме 3 км. Планується встановити шість смуг руху. Для велосипедистів облаштують велодоріжки протяжністю 1,5 км.

Подивитися, як будують нову дворівневу розв'язку на Оболоні можна у відео.

Раніше ми писали, що на перетині вулиць Полярної та Богатирської влаштували тимчасові проїзди.

Будівництво дворівневої розв'язки на Оболоні обійдеться киянам у 2 млрд грн