На місці закинутого кафе на Хрещатику будують підземні поверхи
Едельбург архітект

На місці закинутого кафе на Хрещатику, 23Б будують підземні поверхи.

Про це повідомляють журналісти видання "Хмарочос".

Відповідно до проєкту, будівля мала б бути двоповерхова. Таким чином забудовник залишає максимально допустиму висоту будівлі у 8 метрів, але розширює простір завдяки ще трьом підземним поверхам. Жителі сусідніх будинків не надто зраділи таким новинам.

"До редакції звернувся читач, який розповів, що будівництво трьох підземних поверхів відбувається на терасі між будинками Хрещатик 21 і 23. За його словами, мешканці будинку б’ють на сполох, тому що може бути пошкоджений фундамент, адже палі забурюются на глибину 12 метрів", — йдеться у матеріалі.

При цьому автор проєкту, архітектор Олександр Кумейко продовжує називати будівлю двоповерховою, хоча й не заперечує надану виданню інформацію. Він наголошує на законності розширення простору вглиб, адже за будівельними нормами враховуються тільки надземні поверхи.

"Допоміжні приміщення розміщені у підземних поверхах і підземні поверхи не включаються до загальної поверховості – про це можна пересвідчитись у наведеному пункті ДБН. Абсолютно нормально використовувати підземний простір, коли робота йде у щільній забудові… І коли ми говоримо про поверховість — то мої слова були, є і будуть — поверховість будівлі — два поверхи", — зазначив Кумейко.

Він також запевнив, що роботи ніяк не вплинуть на сусідні будинки.

Нагадаємо, раніше ми писали, що з Хрещатика можуть прибрати атракціони-турніки.