На місці падіння українського літака в Греції знайшли тіла всіх членів екіпажу

На місці падіння українського транспортного літака АН-12 у Греції завершили операцію з вилучення усіх восьми тіл загиблих членів екіпажу. Про це повідомляє грецький телеканал ERT.

Залишки членів екіпажу відправили у лікарню міста Комотіні для судово-медичної експертизи, а потім їх мають передати дипломатичним представникам України в Греції.

Також повідомляється, що на місці катастрофи не виявили небезпечних чи токсичних речовин. Після вилучення тіл там почали працювати спеціалісти зі знешкодження боєприпасів.

Падіння українського літака в Греції

Нагадаємо, український транспортний літак АН-12, що виконував комерційний рейс та перевозив небезпечний вантаж з Сербії до Бангладешу, розбився біля грецького села Палеохорів увечері 16 липня. За даними грецьких ЗМІ, у літака спалахнув один із чотирьох двигунів. Пілот розвернув його для екстреного приземлення в аеропорту міста Кавала та подав сигнал тривоги на диспетчерську вежу аеропорту. Проте літак не встиг долетіти до аеропорту і впав у кукурудзяне поле. 

За словами голови муніципалітету Пангайо Філіппоса Анастасіадіса, пілот здійснив героїчний вчинок, оскільки зміг відвести літак з палаючим двигуном якомога далі від житлових районів. Влада Греції повідомила, що усі вісім членів екіпажу загинули.

Відомо, що борт належав приватній компанії-перевізнику Meridian та перевозив 11,5 тонни оборонної продукції від сербської компанії Valir на замовлення міноборони Бангладешу. 

У компанії Meridian підтвердили загибель всіх вісьмох членів екіпажу літака, усі вони були українцями. Саму катастрофу там пояснили технічною несправністю, яка виникла під час польоту. 

Babylon'13 випустили трейлер фільму про збиття росією літака MH17