На Луганщині розпочато провадження стосовно 11 поліцейських за фактом держзради

На Луганщині розпочато провадження стосовно 11 поліцейських за фактом держзради, повідомляє Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

"Прокурори Луганської області здійснили кримінальне провадження за фактами дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також державної зради (ч. 3 ст. 109, ч. 1 ст. 111 КК України)", - сказано у повідомленні.

Встановлено, що одинадцять діючих працівників поліції Луганщини в умовах воєнного стану зрадили державі та перейшли на бік Російської Федерації. Серед них виконуючий обов’язки начальника одного з районних відділів поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у Краматорську.

Нагадаємо, що українців попереджають про шахраїв, які наживаються на війні та привласнюють чужі гроші під виглядом благодійності. Про це повідомили у Кіберполіції.

Там розповіли, що аферисти створюють фіктивні рахунки та збирають на них гроші, нібито на благодійні цілі. Зокрема великої популярності набули шахрайські схеми під виглядом евакуаційних перевезень. Зловмисники вимагають передплату на картку та обіцяють відвезти людей у безпечне місце, однак взятих на себе обов’язків не виконують і зникають з чужими грошима.