На крейсері "москва" загинуло близько 40 людей, багато поранених, — ЗМІ

Мати одного з матросів-строковиків розповіла, що на російському ракетному крейсері "москва" загинуло 40 людей, крім того багато поранених з відірваними кінцівками.

Про це повідомляє Novaya Gazeta Europe.

За словами жінки, її син знаходився на крейсері в той час, коли судно було підбито двома українськими ракетами "Нептун". Проте журналісти зазначають, що це підтвердити під час війни неможливо. Російський строковик був призваний до Чорноморського флоту до початку війни в Україні. Після вибуху матрос вижив і зв'язався з матір'ю 15 квітня, наступного дня після того як крейсер потонув.

"Син сказав, що крейсер був підбитий з суші, з українського боку. Просто так пожежа не сталася б. Є загиблі, є поранені, є зниклі безвісти. Син мені зателефонував, коли їм дали телефони. У них залишилися документи та (їх особисті) телефони на крейсері. Він мені дзвонить і плаче від того, що побачив. Це було страшно. Зрозуміло, що не усі вижили. Намагалися самотужки загасити пожежу після того, як у крейсер потрапили трьома ракетами "Нептун"", — розповіла жінка.

Вона додала, що матроси давали підписку про нерозголошення перед тим, як потрапили на крейсер.

"Загалом, коли мені 15 числа вже син зателефонував, він плакав. Він каже: "Мамо, я ніколи не думав, що в мирний, в принципі, час я потраплю в таке місиво. Я навіть не буду тобі говорити в подробицях, що я бачив. Це настільки страшно"... Це жахливо. І в ЗМІ, зрозуміло, що не кажуть усіх подробиць. Чому? Тому що Міністерство оборони РФ не хоче визнавати поразки з боку України. Не хоче визнавати, що такий крейсер зазнав аварії", — сказала жінка.

Крейсер «москва» затонув