Вбиті мирні жителі у Київській області

Станом на 18 травня на Київщині правоохоронці виявили та оглянули тіла 1 288 мирних жителів, які були вбиті російськими окупантами.

Про це повідомляє поліція Київської області.

Половину із загиблих було вбито з вогнепальної зброї. Останнє масове захоронення зафіксували поблизу селища Макарів на узбіччі дороги.

"Серед трьох розстріляних окупантами осіб був і громадянин Чехії. Ще до початку війни чоловік працював в Україна далекобійником, в подальшому намагався сприяти в евакуації громадян в якості волонтера. Під час активних бойових дій на Київщині іноземця розстріляли солдати російської федерації", — розповів начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Також у похованні виявили тіла ще двох людей, які зазнали кульових поранень у голову. Громадянина Чехії розстріляли в живіт.

У поліції додали, що біля масового поховання у Макарові знайшли розтяжку з гранатою Ф-1. Її залишили по собі окупанти.

 

ОЧИМА ЗМІ: Поблизу Макарова виявили масове захоронення цивільних громадян, один з яких іноземець. Двоє з загиблих отримали кульові поранення в голову, третій, громадянин Чехії, розстріляний у живіт. Поблизу поховання виявлено розтяжку з гранатою Ф-1, яку залишили після себе окупанти. Про це в спецефірі телеканалу «РАДА» розповів очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов. Національна поліція України УНН - Українські Національні Новини УНІАН Моя Київщина Погляд Київщина - інформаційна агенція Українська правда Цензор.НЕТ Столичний регіон Інтерфакс-Україна УКРІНФОРМ

Posted by Поліція Київської області on Wednesday, May 18, 2022