На Київщині запустили першу в Україні малу електростанцію: фото
Фото: facebook.com/EnergyCommitteeUA

В Ірпені запустили першу в Україні малу електростанцію. Від неї працюватиме котельня, яка надаватиме послуги теплопостачання 70% мешканцям міста.

Про це повідомили представники комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП у Facebook.

На Київщині запустили першу в Україні малу електростанцію: фотоЦей проєкт здійснили завдяки австрійській компанії INNIO та ТОВ "КТС Інжиніринг" спільно з Ірпінською міською радою. Він передбачає безоплатне встановлення та використання містом газопоршневої електростанції в Ірпені потужністю 1 МВт.

Ця установка, в порівнянні з дизельним генератором, являє собою постійне, а не резервне джерело живлення, та спроектована для роботи у безперервному режимі протягом усього строку експлуатації.

На Київщині запустили першу в Україні малу електростанцію: фотоМалу електростанцію привезли з Австрії, на встановлення витратили кілька днів. Окрім котельні, до неї під'єднають школи, лікарні та міськраду.

Наголошується, що планується встановити ще 100 таких малих електростанцій по всій Україні.

Раніше ми писали, що для забезпечення стабільної подачі електроенергії та усунення усіх ризиків довготривалих відключень світла уряд планує розгорнути в Україні мережу мініелектростанцій.

Київщина отримала енергетичне обладнання від шести країн