На Київщині заборонили святкову ілюмінацію
Фото: unsplash.com

На території всієї Київської області заборонили використання гірлянд, світлових декорацій та іншої подібної святкової ілюмінації на вулицях. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. 

За його словами, таке рішення ухвалили під час засідання Оперативного штабу ради оборони Київської області задля економії електроенергії.

Зазначимо, що йдеться не про використання невеликих гірлянд у домівках, а про енергозатратну святкову підсвітку вулиць, будівель тощо. Заборона стосується комерційної, а також комунальної та державної власності.

"Світлові декорації новорічних ялинок, парків, вулиць — залишимо на потім. Ми чинимо спротив ворогу, який здійснює енерготерор нашої країни. Максимальна економія електроенергії — це наш цивільний фронт сьогодні", — зазначив Кулеба.

Нагадаємо, днями мер Києва Віталій Кличко розповів про плани столиці щодо новорічних святкувань цього року. Він зазначив, що жодних масових гулянь не буде, проте головну ялинку країни все ж таки можуть встановити. 

Президент Folk Ukrain Ігор Добруцький розповів, якою може бути головна новорічна ялинка країни у цьому році. Де саме її планують встановити, ще невідомо, проте підготовку вже розпочали.

Кияни проти новорічної ялинки: за добу петиція набрала максимум підписів