На Київщині встановлять камери відеонагляду, які розпізнають обличчя та номери авто

На Київщині посилюють систему відеоспостереження. В області встановлять додатково 1229 камер відеонагляду, які розпізнають обличчя та номерні знаки транспортних засобів. Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

Такі камери встановлять на вулицях, вони допоможуть оперативно розшукувати осіб, які скоїли ДТП або злочини, також виявляти ДРГ й шукати дітей, які зникли.

На Київщині встановлять камери відеонагляду, які розпізнають обличчя та номери авто

"Активно продовжуємо модернізувати систему безпеки на Київщині. Працюємо над тим, щоб їхня кількість в області збільшувалася. Київщина має бути по-справжньому безпечною. А мешканці області впевненими, що знаходяться під постійним та надійним захистом", — наголосив Кравченко.

Він підкреслив, що чисельність камер відеофіксації збільшується кожен рік. Наприклад, у 2019 році в системі працювало тільки 18 камер, а сьогодні їх встановлено 1883. До них додадуться ще 1229 камер, які вже закупили за кошти обласного бюджету.

Камери з функцією розпізнавання автомобільних номерів Начальник Головного управління Національної поліції Київщини Андрій Нєбитов зазначив, що низку камер додатково розмістять на об’єктах критичної інфраструктури, у Чорнобильській та прикордонній зонах, а також на автошляхах й залізничних переїздах.

Новітню систему відеонагляду з функцією розпізнавання облич впроваджують в рамках проєкту "Безпечна Київщина".

Раніше ми писали, що в Україні змінився перелік доріг, де фіксують швидкість руху за допомогою TruCAM.

Перехід біля Шулявського мосту обладнають ліфтами за понад 32 млн грн