На Київщині встановили близько 4 тисяч вікон у пошкоджених будинках

У рамках відбудови Київщини вже встановили близько 4000 вікон у пошкоджених внаслідок війни будинках.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив очільник КОВА Руслан Кравченко.

"Майже чотири тисячі віконних конструкцій встановила некомерційна організація Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF)", — зазначив посадовець.

Зокрема наразі відбувається заміна вікон у Бучі, Гостомелі, Бородянці та Ірпені. В останньому проєкт реалізується в найбільших масштабах — тут монтували 1300 віконних конструкцій та більше ніж 1700 панелей у 300 приватних будинках і в 141 багатоповерхівці.

За словами Кравченка, загальна сума встановлених вікон на всіх вищезгаданих об’єктах наразі складає 750 тисяч доларів.  Роботи з відновлення тривають. Паралельно відбувається заміна вікон у будинках, що постраждали від нещодавніх російських обстрілів. 

"Ми вдячні міжнародним партнерам, які допомагають відновлювати Київщину. Реалізація проєкту за підтримки GEM дозволяє економити колосальні бюджетні кошти та спрямовувати їх на інші проєкти з відновлення Київщини. Це приклад ефективної співпраці та реалізації спільної мети — повертати українців до їхніх осель", — наголосив очільник Київської ОВА.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як працює новостворена Спостережна рада з питань відбудови на Київщині.