На Київщині відремонтують розбиті ракетами склади та побудують рекордну площу сховищ

Протягом 2024-2025 років на Київщині побудують нові логістичні комплекси. Їх площа складатиме близько 161 000 кв.м. Це є рекордним показником за останні 10 років. 

Про це повідомляє Delo.ua з посиланням на коментар CBRE Ukraine (компанія, яка займається продажем та орендою комерційної нерухомості). 

Це може вирішити проблему дефіциту складських приміщень у столичному регіоні, особливо для складів класу А. Адже Київ зі своїми складами має забезпечувати не тільки саму столицю, а й регіони, близькі до зони бойових дій. 

"У списку об’єктів — логістичні комплекси "Чайки" I-III (70 000 кв.м), "Дударків" (45 000 кв.м), Олександрівський III (40 800 кв.м) та "Гореничі" (5 000 кв.м), проте не виключені й затримки та перенесення термінів виходу на ринок", — повідомляє CBRE Ukraine. 

Крім цього, один з найбільших девелоперів ринку, компанія RLC, планує до кінця 2024 року завершити відбудову свого складу, зруйнованого російськими обстрілами.  

"Інші девелопери ще не розпочали відновлення зруйнованих складів і лише деякі з них повернулися до повноцінного функціонування. Тим часом деякі компанії утримуються від відбудови своїх об’єктів. Натомість розглядають альтернативи шляхом придбання нових комплексів”, — повідомляють в CBRE Ukraine.

Через обстріли росіян ринок складів зазнав чималих втрат — 500 тис кв.м. З пошкоджених 30 об'єктів по всій Україні лише 12 (загальна площа — 150 тис. кв.м) вдалось відбудувати і знову запустити на ринок. 17 об'єктів (350 тис кв.м) знищили вщент. 

У столиці відкрився новий простір “Вільна” для жінок і дівчат: адреса та графік роботи