У Київській області в місті Вишгород відкрили меморіал полеглим воїнам Хрест Героїв: як він виглядає

У Київській області в місті Вишгород встановили дзеркальний меморіал "Хрест Героїв" на честь полеглих українських воїнів. Пам'ятник урочисто відкрили 24 лютого 2024 року у день другої річниці повномасштабної війни росії проти України.

Про це повідомили у Мінкульті.

У Вишгороді на Київщині встановили меморіал Хрест Героїв: фото"Меморіал створений для того, щоб кожен з нас мав місце, аби зупинись, подумати. Він має стати місцем пам’яті тих, хто світлом своєї душі освітлює шлях усім нам у найтемніші часи", —  підкреслив т. в. о. Міністра культури України Ростислав Карандєєв.

У Вишгороді на Київщині встановили меморіал Хрест Героїв: фото

Місце для встановлення меморіалу обрали не випадково. У 2022 році саме у Вишгороді ЗСУ знищили перші ворожі гвинтокрили та зупинили російські танки, які просувались на Київ.

У Вишгороді на Київщині встановили меморіал Хрест Героїв: фото

За основу монумента взяли козацький хрест, який розділили на три частини. Кожен може увійти в середину "Хреста Героїв" з будь-яких чотирьох сторін світу.

Ініціаторами проєкту пам'яті були Блаженніший Святослав, Андрій Вавриш, Олександр Горган, Микола Каблука й отець Тарас Валах. Пам'ятник встановили за кошти меценатів.

Раніше ми писали, що на будівництво Національного військово-меморіального кладовища, яке облаштують у селі Гатне, виділять 515 мільйонів гривень.

На Оболоні біля моста-хвилі з'явилась схема майбутньої рекреаційної зони: що там буде