На Київщині в контактному зоопарку давали потримати диких тварин для фото

На Київщині в контактному зоопарку "Золотий фазан" надавали фотопослуги з дикими тваринами. Відвідувачам давали потримати маленьких левенят для фото "на згадку".

Представники UAnimals звернулися до поліції через контактний звіринець, де виявили факти жорстокого поводження з тваринами.

Зоозахисники надали докази, що власники контактного зоопарку дійсно дозволяють фотографуватися з дикими тваринами. Під виглядом замовника, вони написали повідомлення у чат звіринця, де на питання: "Чи можна зробити фото з левенятком та погладити тварину" працівники відповіли "Так, поки вони ще маленькі".

На Київщині в контактному зоопарку "Золотий фазан" надавали фотопослуги з дикими тваринами. Відвідувачам давали потримати маленьких левенят для фото "на згадку".UAnimals наголошують, що це заборонено законодавством. Крім того, власники приватних зоопарків відлучають маленьких диких тваринок від мами, щоб заробляти на них гроші. "А коли ті виростають, стають непотребом", — підкреслили зоозахисники.

Згідно з законом України "Про захист тварин від жорстокого поводження" забороняється утримувати великих хижих тварин на базах відпочинку, а також надавати фотопослуги з ними.

UAnimals закликають не популяризувати контактні зоопарки та не водити туди дітей. Якщо такі місця стануть непопулярними, менше тварин буде страждати. Зоозахисники вже надіслали звернення у поліцію. 

Раніше ми писали, що представники столичної організації KARG проїхали 700 кілометрів, аби врятувати пораненого лебедя на Вінниччині.

У Києві врятували 66 тварин, які опинилися у надзвичайних ситуаціях: фото