У громадах Київської області проведуть тестування оновленої системи оповіщення населення. О котрій годині лунатимуть сирени

Сьогодні, 4 травня, у громадах Київської області проведуть тестування оновленої системи оповіщення населення. Звукові сирени лунатимуть у проміжках між 15:00 та 16:00, повідомили у КОВА.

Оновлену систему тестуватимуть у 24 громадах: Білоцерківській, Броварській, Березанській, Бориспільській, Бучанській, Васильківській, Ірпінській, Обухівській, Переяславській, Ржищівській, Славутицькій, Фастівській, Богуславській, Вишгородській, Вишнівській, Кагарлицькій, Миронівській, Сквирській, Таращанській, Тетіївській, Узинській, Яготинській, Баришівській, Бородянській, Володарській, Згурівській, Іванківській, Ставищенській, Рокитнянській, Калинівській Броварського району. 

Мешканців відповідних громад закликають не панікувати та слідкувати за офіційною інформацією. У разі реальної небезпеки — переходити в укриття.

Нове оповіщення тестуватимуть задля перевірки програмного забезпечення.

Раніше ми писали, що в Україні запустили сервіс, який рахує кількість повітряних тривог за певний період часу в різних містах.

Мешканець Київщини косив траву й натрапив на гранату: фото