На Київщині судитимуть колаборанта, який під час окупації проголосив себе головою Димерської ОТГ

На Київщині судитимуть колаборанта, який проголосив себе "головою" Димерської ОТГ та допомагав ворогові орієнтуватися на місцевості. 

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора України. 

Зазначається, що після окупації смт Димер Вишгородського району чоловік добровільно погодився на співпрацю з російськими військовими. В обмін на гарантії особистої безпеки він допомагав окупантам орієнтуватися на місцевості. А на початку березня, коли загарбники примусово зібрали місцеве населення, чоловік проголосив себе "головою" Димерської ОТГ. 

"В умовах воєнного стану він підбирав людей для незаконної співпраці зі збройними силами держави-агресора, залучав їх до виконання робіт у селищній раді та на території громади. Також надавав російським військовослужбовцям відомості про учасників АТО, територіальної оборони та депутатів серед місцевих жителів", — йдеться в обвинувачувальному акті, який прокурори Київської областної прокуратури скерували до суду.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Його звинувачують у колабораційній діяльності і несанкціонованому поширенні інформації про ЗСУ та інші військові формування в умовах воєнного стану. На Київщині судитимуть колаборанта, який проголосив себе головою Димерської ОТГ

Спротив російській окупації, день 93