У Бучі можуть налагодити виробництво зеленого водню: допоможуть японці

У Бучі планують створити зелену індустріальну зону, щоб сприяти енергетичній незалежності міста. Налагодити процес виробництва зеленого водню й використовувати новітні технології для відбудови Київщини допоможуть японці. 

На Київщині створять зелену зону, де вироблятимуть зелений водень: допоможуть японціПро це повідомили представники Міністерства економіки України у Facebook.

Зокрема, для виробництва відновлювальної енергії виділять землі площею 3 тисячі гектарів.

Зелений водень або "паливо майбутнього" виготовляють з електрики, яка була вироблена з відновлювальних джерел (вітру, сонця тощо). Це допоможе пристоличному регіону зберігати стабільність в енергосистемі попри загрози з боку росіян. 

У Бучі можуть налагодити виробництво зеленого водню: допоможуть японці Крім цього, японський бізнес пропонує технології, які допомагатимуть відновлювати психіку, здоров'я українців та економіку України. Зокрема, використовуватимуть:

  • Новітні системи очищення питної води. Йдеться про фільтри, які працюватимуть  та обслуговуватимуться автономно;
  • Медичні технології й програми для прогнозування, профілактики та лікування ПТСР, а також інших розладів, які пов'язані зі стресом;
  • Систему для наукової підтримки агровиробництва та інше.

Українські представили японцям свої проєкти, які розглянуть для подальшого фінансування.

Нагадаємо, що до Києва вперше з початку повномасштабної війни приїхав японський міністр закордонних справ Йошімаса Хаяші.

Взимку росіяни знову можуть тероризувати Київ — Кличко