VR-музей пам’яті війни
Скріншот з сайту kyivregiontours.gov.ua

Управління туризму Київської ОВА запустило віртуальний музей пам’яті війни. В ньому можна "прогулятися" містами й селами Київщини, що постраждали від російської окупації та бойових дій.  

"У співпраці з проєктом "Війна впритул" ми фіксуємо руйнації, щоб запам’ятати та показати нащадкам, якою ціною виборюємо свободу та незалежність. Упевнені, що після перемоги ми все відбудуємо, і Київщина знову стане місцем для життя, бізнесу і подорожей. Але ми ніколи не зможемо забути те, що було", — кажуть в КОВА.

Саме для збереження пам'яті про жахи війни й було створено віртуальний музей. На сайті проєкту розміщені 3D-тури Ірпенем, Бучею, Гостомелем, Горенкою та іншими населеними пунктами Київської області. За допомогою цих турів відвідувачі зможуть зануритись в жахливу реальність, яку принесла із собою війна.

Наприклад, у турі Гостомелем можна побачити залишки знищеного окупантами літака-гіганта "Мрія".

Скріншот з сайту kyivregiontours.gov.ua

Нагадаємо, уряд виділив 400 мільйонів гривень на поточні роботи з відновлення Київської області. За ці гроші проведуть заміну вікон та дверей, ремонт покрівель й інші термінові роботи з відновлення пошкодженого внаслідок бойових дій житла. 

Автобусне сполучення на Київщині повністю відновлено